Manager Lamb of God: ‘Randy Blythe is onschuldig’

De manager van de Amerikaanse metalband Lamb of God is er stellig van overtuigd: ‘Randy Blythe is onschuldig en moet onmiddellijk vrijgelaten worden’.

Manager Larry Mazer verklaart dat de groepsleden van metalband Lamb Of God niet op de hoogte waren van het incident in 2010 waarbij een fan om het leven kwam. Dat blijkt uit de Tsjechische website Blesk.cz die een exclusief interview met de man wisten te bemachtigen.

Frontman Blythe werd vorige week donderdag gearresteerd door de Tsjechische politie. Hij werd beschuldigd van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Hij zou nog minstens tien dagen in de gevangenis moeten verblijven, ondanks het betalen van de borgsom (zo’n €155.000).

In mei 2010 zou het fatale incident hebben plaatsgevonden tijdens een show in Praag. Een fan sprong volgens het verslag op het podium, daar ontstond een worsteling, de fan viel en stierf later aan zijn verwondingen.

Mazer beweert dat de band er geen idee van had dat de fan gestorven is. ‘Niemand heeft ons de laatste twee jaar gecontacteerd. Ik heb nooit iets van de familie vernomen.’ Hij noemt de arrestatie van Blythe absurd. ‘Het lijkt wel op een slechte grap – Randy deed niets verkeerd. Hij is onschuldig’, klinkt het. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content