Man opgepakt voor aanrijding Pukkelpopmedewerksters

© BELGA

Een 30-jarige man is zaterdagmiddag opgepakt als verdachte van de aanrijding van twee Pukkelpopmedewerksters op de Kiewitstraat in Hasselt. Dat maakte het parket van Limburg zaterdagavond bekend.

De man verloor op de Kiewitstraat de controle over het stuur en reed twee voetgangers aan. Een derde persoon kon op tijd wegspringen. Dankzij een burgertip kwam de politie op het spoor van de man uit Leopoldsburg.

De aanrijding gebeurde zaterdag rond 0.30 uur. De bestuurder van het voertuig was doorgereden zonder zich kenbaar te maken. Bij de aanrijding raakte een 42-jarige vrouw lichtgewond. Zij mocht zaterdag na verzorging het ziekenhuis al verlaten. Een 35-jarige vrouw was er erger aan toe en ligt nog altijd in het Jessaziekenhuis in Hasselt. Er was geen levensgevaar.

Alerte burger

Een tip van een alerte burger zette de politie op het spoor van een verdachte. De 30-jarige man uit Leopoldsburg werd zaterdagmiddag gearresteerd. Hij zit opgesloten in afwachting van zijn voorleiding bij de onderzoeksrechter zondag in Hasselt. Parketwoordvoerster Anja De Schutter maakte bekend dat de verdachte blijkbaar de controle over het stuur was verloren en vervolgens op de twee vrouwen was ingereden.

‘De man is zaterdag rond de middag gearresteerd. Zijn wagen is in beslag genomen voor sporenonderzoek. Het rijbewijs van de man is onmiddellijk ingetrokken. Het is niet geweten of de man onder invloed was op het ogenblik van de aanrijding. Het parket vraagt zijn aanhouding op verdenking van het onopzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen in het verkeer en schuldig verzuim. Dergelijke feiten worden gesanctioneerd met een maximumstraf van 2 jaar cel’, aldus De Schutter.

(Belga/JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content