Malcolm Young neemt definitief afscheid van AC/DC

AC/DC (met Malcolm Young helemaal links onderaan) © EPA

De legendarische rockgroep AC/DC heeft bekendgemaakt dat medeoprichter Malcolm Young er definitief mee stopt. De Australische slaggitarist kan niet verder vanwege gezondheidsredenen.

De 61-jarige Young moest in April al verstek geven voor een reeks optredens met zijn band AC/DC. Toen vertelde de band dat de Australiër een tijdelijke pauze zou inlassen. Maar door aanslepende gezondheidsproblemen zal hij dus toch permanent zijn gitaar opzij moeten leggen. “Door de aard van Malcolm’s toestand, kan hij niet terugkeren naar de band”, vertelt het label van AC/DC. Wat er juist scheelt met de rocklegende is tot nog toe niet geweten.

Nieuw album

Hoewel Young intensief meewerkte aan het langverwachte nieuwe album van AC/DC, zal hij niet mee in de opnamestudio kruipen. De 17e plaat van de band, getiteld “Rock or Bust”, komt uit op één december en wordt hun eerste album zonder het ritmische gitaarwerk van Malcolm Young.

Stevie Young, de neef van oprichters Malcolm en Angus, zal de band vergezellen op hun tournee en neemt het gitaarwerk over op “Rock or Bust”. Het is sinds “Black Ice” uit 2008 geleden dat AC/DC met een nieuw werk op de proppen kwam. Het nieuwe album zal 11 nummers tellen en wordt geproducet door Brendan O’Brien. (JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content