Madonna choqueert door met revolvers te zwaaien

Madonna lapt het gebod om de wapens neer te leggen aan haar laars tijdens haar show in Edinburgh. Gezien de tragische gebeurtenis in Aurora blijft kritiek haar niet bespaard.

De immer controversiële Madonna zwaait met revolvers en danst met een machinegeweer in minder dan 48 uur na het drama in Aurora, Colorado, meldt Daily Record uit Schotland.

Zelfs voorafgaand aan de dodelijke raid op 20 juli vroeg de Schotse politie uitdrukkelijk aan de Queen of Pop om de nepgeweren en de nep-AK-47 uit haar show te schrappen, gezien de gevoeligheden in Schotland na een gelijkaardig drama in 1996; de Dunblane massacre toen zestien kinderen om het leven kwamen.

Madonna negeerde het verzoek volkomen en zwaaide de dag daarop met de replicavuurwapens in het Murrayfield Stadium in Edinburgh, tijdens haar MDNA-tour. 36 uur eerder richtte James Holmes een bloedbad aan tijdens de vertoning van ‘The Dark Knight Rises’.

Reactie bleef niet uit. “Dat Madonna en haar dansers replicageweren gebruiken getuigt sowieso van slechte smaak, maar omwille van het gebeuren in Colorado is het nog erger”, vertelde een woordvoerder van de organisatie Mothers Against Guns aan de Saturday Morning Herald. “Ze zou beter moeten weten.”

Madonna zou zich nog altijd niet geëxcuseerd hebben voor haar onbezonnen keuze de nepwapens te gebruiken.

Iemand van haar crew verklaart het volgende aan de Huffington Post: “Madonna zou nog liever haar show annuleren dan haar kunst te censureren. Ze heeft haar volledige carrière lang al moeten vechten tegen mensen die tegen haar zeggen wat ze wel of niet kan doen. Ze is niet van plan om nu naar die mensen te luisteren.”

De Daily Record meldt verder dat er, afgezien van de bergen kritiek, geen repercussies zullen volgen. Slechte smaak is nog geen misdaad. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content