Maak eens een remix van Toots Thielemans’ ‘Bluesette’

Red Bull Elektropedia viert 90 jaar Toots Thielemans met een grote remix/video/artwork wedstrijd rond zijn wereldhit ‘Bluesette’.

Naar aanleiding van de 90ste verjaardag van Toots Thielemans organiseert Red Bull Elektropedia – het online platform voor de vaderlandse elektronische muziek en de bijhorende clubscene – een remix/video/artwork-wedstrijd met als inzet: een driedaagse trip voor 2 personen naar New York, inclusief tickets voor het Toots Thielemans: Celebrating 90 Years-concert dat op 28 en 29 september plaatsvindt in het Lincoln Center.

Om aan de haal te gaan met deze hoofdprijs moet je het nummer ‘Bluesette’ van de legendarische Belgische jazzmuzikant onder handen nemen en de jury een straffe remix bezorgen. Deadline: 14 juli. De organisatie geeft ook nog geldcheques, onder andere om een videoclip te monteren, en exemplaren van de winnende remix op vinyl weg.

Praktische info:

Remix-wedstrijd:
De actie vind je op redbullelektropedia.be/toots90/ Beluister het origineel nummer en download de geluidsfragmenten. Daarna kan je aan de slag met de remix. Als de klus geklaard is kan je de remix verzenden en je persoonlijke gegevens achterlaten. De winnende remix wordt op 27 juli bekendgemaakt.

Platenhoes-wedstrijdVan de winnende remix worden exact tweehonderd 12″-platen geperst met op de ene kant de remix en op de andere kant de originele versie. Grafische ontwerpers en fotografen worden ingeroepen om hun ideeën voor de platenhoes in te sturen. De winnaar ontvangt €500 en tien exemplaren van de winnende remix op vinyl.

Video-wedstrijdVanaf 27 juli kunnen jonge filmmakers hun storyboard of script voor een videoclip van de remix insturen. De winnaar van dit luik ontvangt €2000 (en ongeveer vijf weken de tijd) om de clip op te nemen en te monteren. Plus: exemplaren van de winnende remix op vinyl. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content