M.I.A. tweet over nieuwe plaat Matangi

M.I.A brengt in december haar nieuwe plaat uit. Alles wat ze erover kwijt wilde, liet ze via Twitter weten.

M.I.A. deed op Twitter uit de doeken wanneer haar nieuwe album zal uitkomen en hoe het ding zal klinken. Daarvoor beantwoordde ze tien vragen van fans via het medium. Die kwamen onder andere te weten dat ‘Matangi’, de nieuwe plaat, vergezeld zal gaan met een autobiografie én een documentaire. Daarnaast plant bezige bij Maya Arulpragasam ook een kunsttentoonstelling.

En ze wil zoveel mogelijk alleen doen. Samenwerkingen met andere artiesten zijn niet aan de orde. Verder liet ze weten dat ze enkel wil werken met producers die “don’t act like fame whore coloniser [sic]”.

En de muziek, vraagt u? daar heeft M.I.A. ook een antwoord op klaar: “paul simon on acid”. Dat is pas iets om naar uit te kijken.

Ze is er nog niet helemaal uit hoeveel nummers haar langspeler zal bevatten; het kunnen er net zo goed 5 als 15 zijn, verklaart ze, “zolang het maar goed klink in ‘my bros CAR'”.

Haar vierde plaat komt er na het teleurstellende ‘Maya’ uit 2010. “Niemand in de muziekindustrie kreeg de afgelopen 3 jaar zoveel te verwerken als ik”, schreef ze, “Matangi is a fuck you to them and a thank you to you.” (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content