Luna Twist eert de zon

De Belgische band Luna Twist, die in de jaren tachtig hoge toppen scheerde onder leiding van Alain Tant, Filip Moortgat en Dirk Blanchart, brengt met ‘Madame Soleil’ na 27 jaar een nieuwe single uit.

Met Madame Soleil brengt de Belgische band Luna Twist na zevenentwintig jaar een nieuwe single uit. De band onder leiding van Dirk Blanchart, Alain Tant en Filip Moortgat schreef tussen 1980 en 1983 Belgische muziekgeschiedenis. Tant en Moortgat wonnen in 1978 de eerste editie van Humo’s Rock Rally met de band Once More. Twee jaar later kwam Dirk Blanchart bij de band en veranderden ze hun naam in Luna Twist. Die groep scoorde verschillende hits zoals African Time, Look Out (You’re Falling In Love Again), Decent Life en Oh oh oh.

Luna Twist slaagde er ook in een platencontract met het Britse label Statik in de wacht te slepen. Toch splitte de band al in 1983 door onderlinge meningsverschillen. Op 15 oktober 1983 gaven ze het laatste van 300 optredens in de Benelux. Alain Tant werd studio- en sessiezanger, Filip Moortgat ging bij Jo Lemaire spelen en Dirk Blanchart begon een solocarrière.

Vijfentwintig jaar later, in 2008, besloten de bandleden zich opnieuw te verenigen voor een tournee door Vlaanderen. Die bracht hen op verschillende festivalpodia zoals die van Grensrock in Menen, Genk On Stage, Gentse Feesten en Maanrock in Mechelen. En nu komen ze dus met een nieuwe single op de proppen.

Hier kan u nog eens kijken naar de videoclip bij Look Out (You’re Falling In Love Again) uit 1981:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content