Lou Reed, Green Day en Joan Jett vervoegen de Rock and Roll Hall of Fame

© Reuters

In april 2015 krijgt de Rock and Roll Hall of Fame er weer wat bekende namen bij. Ontdek hier welke rockiconen een plaats in de lijst wisten te veroveren.

Ringo Starr, Bill Withers, Stevie Ray Vaughan and Double Trouble, Paul Butterfield Blues Band, Lou Reed, Green Day en Joan Jett worden op 18 april 2015 toegevoegd aan het rijtje van legendarische rockartiesten.

Om in aanmerking te komen voor een felbegeerd plaatsje in de Hall of Fame, moet de artiest in kwestie minstens 25 jaar geleden een album of single hebben uitgebracht. De debuutplaats van Green Day, 1.000 Hours werd op de wereld losgelaten in 1989 en is dus net oud genoeg om mee te dingen naar een plekje in de Hall of Fame.

Verrast en enthousiast

Toen Green Day-frontman Billie Joe Armstrong het nieuws hoorde, moest hij even een luchtje gaan scheppen. ‘Ik moest even gaan wandelen toen het nieuws me bereikte. We mogen een fantastische groep artiesten vervoegen en ik kan het nog steeds niet geloven. De Rock and Roll Hall of Fame is heel speciaal voor mij omdat al m’n helden er een plaats in hebben gekregen. Dit is een goed moment voor ons om te reflecteren en dankbaar terug te blikken,’ aldus een verraste Armstrong.

Lou Reed, Green Day en Joan Jett vervoegen de Rock and Roll Hall of Fame
© Reuters

Ook Joan Jett werd overrompeld door het nieuws: ‘Het is surreëel. Ik ben erg trots dat ik me naast al deze fantastische muzikanten mag plaatsen.’

Solo

Ringo Starr en wijlen Lou Reed maken al deel uit van de Hall of Fame met hun bands The Beatles en The Velvet Underground. Vanaf 2015 zullen ze ook solo worden opgenomen in de lijst. Starr was het laatste bandlid dat nog niet in de Hall pronkte en mag binnenkort dus zijn Beatles-makkers vervoegen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content