Londense David Bowie-expo live uitgezonden in cinemazalen

© REUTERS

De grote overzichtstentoonstelling David Bowie is, in het Londense Victoria and Albert Museum, is eenmalig te zien op het witte doek.

De grote overzichtstentoonstelling David Bowie is in het Londense The Victoria and Albert Museum is eenmalig te zien op het witte doek.

Zowat 200 Britse cinemazalen gaan op 13 augustus het slotevenement David Bowie is happening now live uitzenden. Curators Victoria Broackes en Geoffrey Marsh, en een pak speciale gasten, brengen het verhaal achter de 300 items uit het archief van de cultzanger die sinds maart in het gerenommeerde museum geëxposeerd worden.

Met een uitgekiende selectie van excentrieke kostuums, video’s en audio’s, handgeschreven songteksten, eigen instrumenten, unieke foto’s en officiële fotoshoots, trendsettende mode-accessoires en andere memorabilia toont de expo de innovatieve en creatieve aanpak van de Thin White Duke gedurende zijn hele carrière.

De expo kreeg al meer dan 200 000 bezoekers over de vloer. Meer dan 67 000 tickets werden verkocht in voorverkoop. Op 11 augustus worden de Londense deuren definitief gesloten. Na de slotshow beginnen de memorabilia van Bowie aan een internationale mini-tournee, met haltes in Canada en Sao Paulo. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content