Londen opent in 2013 grote expo rond David Bowie

In het voorjaar van 2013 zal het Victoria and Albert Museum in Londen de ‘eerste overzichtstentoonstelling ter wereld’ rond de Brit David Bowie openen.

In het voorjaar van 2013 zal het Victoria and Albert Museum in Londen een grote expositie inrichten rond David Bowie. Het museum selecteerde 300 objecten uit de archieven van de Britse rocker, die wordt beschreven als “een van de meest invloedrijke muzikanten van de moderne tijd”.

De tentoonstelling “David Bowie is”, die geopend is van 23 maart tot 28 juli 2013, wordt omschreven als “de eerste overzichtstentoonstelling ter wereld” die wordt opgedragen aan de Britse ster.

Op een thematische manier worden podiumoutfits, video’s en handgeschreven manuscripten tentoongesteld, met de muziek van Bowie op de achtergrond. “We willen een revolutionaire tentoonstelling maken voor een revolutionaire artiest”, aldus Geoffrey Marsh, een van de verantwoordelijken van “David Bowie is”. Volgens hem heeft Bowie “mee de wereld veranderd”.

Eind augustus nam de 65-jarige Bowie afstand van de tentoonstelling en schreef hij op zijn Facebook-profiel dat hij geen enkele beslissing nam omtrent de expositie.

David Bowie werd in januari 1947 in de arme Londense wijk Brixton geboren als David Robert Jones. Momenteel leeft hij in de Verenigde Staten. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content