Lokerse Feesten dropt eerste namen

Onder andere Robert Plant, Kyuss Lives! en Triggerfinger komen deze zomer het mooie weer maken op de Lokerse Feesten. De 27e editie van dit festival vindt plaats van vrijdag 29 juli tot en met zondag 7 augustus.

De Lokerse Feesten hebben hun eerste namen aangekondigd, en het zijn niet de minste. Led Zeppelin-gitarist Robert Plant speelt samen met The Band of Joy op 5 augustus in Lokeren. Ook Paolo Nutini, een Schot met Italiaanse roots, en Gabriel Rios zullen die dag op het podium verschijnen.


Op 31 juli is het tijd voor het hardere werk. De Amerikaanse progressive metal band Dream Theater brengt een nieuwe drummer mee, aangezien Mark Portnoy de band vorig jaar verliet. Het is ongetwijfeld een grote eer voor Channel Zero om samen met deze Amerikaanse grootmeesters op de affiche te prijken. De Belgische metaltrots kondigde in 2009 hun reünie aan, speelde menig maal de AB plat en werkt nu aan een nieuw album.


Kyuss Lives! kruipt op 2 augustus met haast volledig originele bezetting op het podium. Alleen gitarist Josh Homme, nu de grote man bij Queens Of The Stone Age, werd vervangen door de Belg Bruno Fevery. Andere Belgen op het podium die dag zijn Triggerfinger. Met hun nieuwe plaat ‘All This Dancin’ Around’ prijken ze bovenaan de hitlijsten en dit wordt beloond met optredens op verschillende zomerfestivals. Tot slot spelen ook de Australische hardrockers van Airbourne die dag op de Lokerse Feesten.


Je kan je tickets vanaf nu bestellen via de site van de Lokerse Feesten.


Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content