Live Nation moet betalen voor ingestort podium Radiohead

De Canadese concertorganisatie Live Nation moet een boete betalen van maximaal $500.000 nadat eind juni 2012 een podium van een Radiohead-concert was ingestort, waarbij een technicus om het leven kwam.

De Canadese concertorganisatie Live Nation zal een boete moeten betalen van maximaal $500.000, zo meldt de online nieuwsredactie van The Star. Deze som kregen ze opgelegd nadat eind juni 2012 een podium van een Radioheadconcert was ingestort, waarbij technicus Scott Johnson om het leven kwam.

De krant Toronto Star meldde vorig jaar het overlijden van drumtechnicus Scott Johnson, doordat het podium van een Radioheadoptreden in Toronto iets voor aanvang instortte. De man kreeg een steigerconstructie over zich heen, een andere collega werd naar het ziekenhuis gebracht en nog enkele medewerkers raakten lichtgewond. Het concert zou de hoofdact worden van het vijfdaagse North by Northeast Music Festival in Toronto.

Kort daarna werd een onderzoek gestart naar Live Nation, die het concert organiseerde. Volgens The Hollywood Reporter kunnen zij aangeklaagd worden voor enkele zaken die onder de ‘Occupational Health and Safety Act’ vallen. Het Ontario Ministry of Labour zei dat “Live Nation gefaald heeft aan te tonen dat de structuur elk soort ballast aan zou kunnen”.

Live Nation liet in een statement iets anders verstaan: “We blijven erbij dat Live Nation er alles aan gedaan heeft om de veiligheid van iedereen die bij het tragische incident aanwezig was te waarborgen.” The Star zegt dat de concertorganisatie een boete van maximaal $500.000 boven het hoofd hangt. (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content