Linkerwoofer keert na een jaar terug en krijgt extra festivaldag

Linkerwoofer © Facebook Linkerwoofer

Om hun comeback te vieren pakt het populaire Antwerpse festival Linkerwoofer uit met een extra festivaldag. Onder meer Arsenal, Magnus, Ostyn, Admiral Freebee en Mintzkov prijken op de (voorlopige) affiche.

Het populaire festival Linkerwoofer, op de Antwerpse Linkeroever, keert in augustus na een jaar afwezigheid terug en doet dat meteen met drie in plaats van twee festivaldagen. De organisatie kreeg daar vrijdag groen licht voor van het stadsbestuur.

De extra dag, de openingsdag op donderdag 6 augustus, komt er speciaal voor Arsenal en Magnus.

Linkerwoofer was als gratis festival tien jaar lang erg populair en haalde in 2013 nog een recordaantal van 35.000 bezoekers. Toch besloot de organisatie er daarna mee op te houden omdat het steeds moeilijker werd om financieel rond te komen.

Gezinsvriendelijk

Vorige zomer begon het echter alweer te kriebelen, en al snel werd beslist dit jaar een doorstart te maken. Aan het publiek zal bij aankomst wel een bijdrage van 5 euro per persoon gevraagd worden. “Toch houden we ook vast aan het vertrouwde concept, want kinderen onder de 12 jaar mogen nog altijd gratis binnen op vrijdag en zaterdag”, zegt medeorganisator Stijn Doggen. “Zo blijven we toch gezinsvriendelijk.

Op zaterdag pakken we ook nog steeds uit met heel wat kinderanimatie.” Op donderdag betaal je voor Arsenal, Magnus en Ostyn wel 17 euro in voorverkoop. “Dat kan haast niet anders voor die namen”, stelt Doggen.

“We waren al verbaasd en vereerd dat Arsenal en Magnus spontaan interesse toonden om bij ons te komen spelen.” De affiche voor vrijdag en zaterdag moet nog vervolledigd worden, maar Admiral Freebee, Mintzkov en het project “De Piepkes” van Roland, Frederik Sioen en Pieter-Jan De Smet komen al zeker langs. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content