Lex van Rossen Award gaat naar Dirk Wolf

De Nederlandse fotograaf Dirk Wolf wint op het Noorderslag festival in Groningen de Lex van Rossen Award, de Nederlandse prijs voor popfotografie

In Knack Focus nr. 2 werden de acht genomineerden voor de Lex van Rossen Award 2011 al voorgesteld, maar nu is de winnaar ook bekend: Dirk Wolf. Die trok samen met onze jongens van Triggerfinger naar Los Angeles voor de opnames van ‘All This Dancin’ Around’. Zijn fraaie beeldverslag levert hem – naast de media-aandacht natuurlijk – ook 2500 euro op.

De fotograaf beperkte zich niet tot de studio, maar legde de hele trip vast. Volgens de jury geven de beelden “op voortreffelijke wijze de sfeer van de stad en de trip weer. De foto’s zien er net zo zonnig en broeierig uit als Los Angeles zelf.”

Triggerfinger in Los Angeles, dat is seks en drugs en rock-‘n-roll…of toch niet? ‘Wolf zet de bandleden niet neer als stoere rockers, maar als mannen op vakantie, in de zon, genietend van het weer en de omgeving waarin ze zaten.’ De jury kon dat verrassende aspect van de reportage wel smaken,

De award is vernoemd naar de Nederlandse popfotograaf Lex van Rossen, kort voor zijn overlijden in 2007 won die op het Noorderslagfestival de Pop Pers Prijs. In 2008 werd de Lex van Rossen Award voor het eerst uitgereikt, aan Nederlands fotografe Annie Hoogendoorn (oa. Revu). In 2009 ging de prijs naar Tom Verbruggen (BE) en in 2010 naar Graham Smith (UK).

Arnout Vermeire

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content