Levensgroot standbeeld Amy Winehouse onthuld in Londen

In de Londense wijk Camden is een levensgroot standbeeld onthuld van Amy Winehouse op de dag dat de zangeres normaal gezien 31 jaar moest worden. De soulzangeres overleed in juli 2011 op 27-jarige leeftijd aan een overdosis. Het standbeeld werd ontworpen door de Londense kunstenaar Scott Eaton. Het beeld kwam tot stand met medewerking van Amy Winehouse's vader Mitch. "Het beeld moet zowel de kracht, de persoonlijkheid maar ook haar onzekerheid weergeven", zei de beeldhouwer. "Het lijkt alsof je haar ziet op een mooi moment", zei Mitch. Mitch Winehouse richtte na de dood van zijn dochter een stichting op die zich inzet voor de strijd tegen alcohol- en drugsverslaving. © BELGA

In Londen is een levensgroot standbeeld onthuld van wijlen Amy Winehouse, op de dag dat de soulzangeres haar 31ste verjaardag zou gevierd hebben.

In de Londense wijk Camden is een levensgroot standbeeld onthuld van Amy Winehouse op de dag dat de zangeres normaal gezien 31 jaar moest worden. De soulzangeres overleed in juli 2011 op 27-jarige leeftijd aan een overdosis.

Het standbeeld werd ontworpen door de Londense kunstenaar Scott Eaton. Het beeld kwam tot stand met medewerking van Amy Winehouse’s vader Mitch.

“Het beeld moet zowel de kracht, de persoonlijkheid mar ook haar onzekerheid weergeven”, zei de beeldhouwer. “Het lijkt alsof je haar ziet op een mooi moment”, zei Mitch. Mitch Winehouse richtte na de dood van zijn dochter een stichting op die zich inzet voor de strijd tegen alcohol- en drugsverslaving. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content