Leuven Jazz maakt line-up bekend met Ron Carter en veel Belgen

Ron Carter en Richard Galliano © Christoph Kleiner

Leuven Jazz heeft het volledige programma van zijn vijfde editie bekendgemaakt. Bassist Ron Carter en accordeonist Richard Galliano zijn de strafste nieuwe namen.

Van 18 tot en met 26 maart vindt de vijfde editie van Leuven Jazz plaats. Eerder kondigde de organisatie al de Israëlische topbassist Avishai Cohen, Sun Ra Arkestra, pianovirtuoos Shai Maestro en contrabassistJasper Hoiby aan. Daar komt nu Ron Carter bij. De inmiddels 80-jarige bassist staat vooral bekend als lid van Miles Davis’ tweede Great Quintet, met Herbie Hancock, Wayne Shorter en Tony Williams.

Verder kleurt de affiche bijzonder Belgisch. Pianist Bram De Looze komt twee keer langs, met zijn solo-cd Piano e Forte en met zijn nieuwe duoproject met Robin Verheyen (TaxiWars). Nog op het programma: BeraadGeslagen, het geschifte improproject van drummer Lander Gyselinck (STUFF.) en pianist Fulco Ottervanger (De Beren Gieren), een Moondog-tribute van Condor Gruppe en een dj-set van LeFtO en The Gaslamp Killer.

Het festival besteedt ook aandacht aan de dertigste verjaardag van LUCA School of Arts, ooit het Lemmensinstituut. Alumni en docenten, van pianist Jef Neve over trompettist Bert Joris tot saxofonist Frank Vaganée, vormen voor de gelegenheid een allstarband voor een uniek concert.

Naast de concerten zijn er ook filmvertoningen door Cinema ZED, een jazzquiz, een expo en huiskameroptredens onder curatele van 30CC. Meer info en tickets vind je op www.leuvenjazz.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content