Les Nuits Botanique maakt nieuwe namen bekend

(Archieffoto) Mogwai tijdens Cactusfestival 2014. © Wouter Van Vaerenbergh

Ook tijdens de 24ste editie van het stadsfestival in Brusselse botanische tuinen komen liefhebbers van de meest uiteenlopende muziekgenres aan hun trekken. Spelen onder meer ten dans: Mogwai, Cocorosie, Tinie Tempah, Suuns, Jack Garrett en een pak Belgen.

Op de affiche van Les Nuits Botanique, van 12 tot 22 mei in de Botanique en het Koninklijk Circus, staat dit jaar opnieuw een mix van Belgische en internationale namen. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Koninklijk Circus. Onder meer de Britse postrockband Mogwai, de twee Cocorosie-zussen en Jack Garrett, volgens de BBC Sound of 2016, zakken af naar Brussel. Uit eigen land treden onder meer An Pierlé, Alice on the Roof en Puggy op.

Les Nuits starten op 12 mei met het optreden van An Pierlé in de Dominicanenkerk. Ze stelt er haar nieuwe album “Arches” voor, het eerste deel van het tweeluik “Arches / Cluster”. Ze zal onder meer begeleid worden door een klassiek geschoolde organist. Nog op 12 mei is een performance, “La tête d’Actéon” te zien van Vincent Glowinski, ook bekend als graffiti-artiest Bonom. Samen met componist Walter Hus, Teun Verbruggen (onder meer Flat Earth Society) en Andrew Claes (STUFF.) werkt hij aan “een intigrerende mix van muziek, sculptuur, tekenkunst en performance”.

De “Nuit belge”, dit jaar op 16 mei, is een vaste afspraak. Dit jaar spelen die dag onder meer Soldier’s Heart, La Muerte en Baloji in de Botanique. Enkele van de Belgische concerten zijn al uitverkocht, zoals dat van Puggy en het soloconcert van Alice on the Roof. Oud-Hooverphonic zangeres Noémie Wolfs komt op 15 mei haar soloplaat “Burning” voorstellen.

Ook in aanloop naar en na Les Nuits zijn nog concerten gepland, zoals “Sonic Lassus”, een eerbetoon aan de 16e-eeuwse Bergense componist Orlando di Lasso. Zijn muziek wordt op 24 mei in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal uitgevoerd door een vocaal ensemble, maar wordt ook geherinterpreteerd door een reeks gastartiesten onder wie Daan.

In totaal staan goed 150 artiesten geprogrammeerd. Bekijk hier het programma. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content