Les Ardentes moet op zoek naar nieuwe locatie

© Belga

Het festival Les Ardentes moet in 2015 het Parc Astrid de Coronmeuse in Luik verlaten, omdat de stad de site wil renoveren. De organisatoren sluiten een verhuizing naar een andere stad niet uit.

Het festival Les Ardentes moet in 2015 het Parc Astrid de Coronmeuse in Luik verlaten, omdat de stad de site wil renoveren. De organisatoren sluiten een verhuizing naar een andere stad niet uit. “Voor 2015 liggen alle opties open”, klinkt tijdens een afsluitende persconferentie.

In totaal hebben de afgelopen dagen 60.000 muziekliefhebbers de 8e editie van het vierdaagse festival bezocht. Voor het eerst in acht jaar maakte dEUS zijn opwachting aan de boorden van de Maas. Daarmee lokte het festival tussen 5.000 en 6.000 bezoekers minder dan vorig jaar. Toch zijn de inrichters relatief tevreden. “De lagere opkomst was verwacht, gezien de economische crisis”. Vooral donderdag was de opkomst lager, terwijl de drie andere dagen gelijke tred konden houden met vorig jaar.

Om in te spelen op de crisis bedroeg de dagticketprijs 45 euro in plaats van 55 euro. Vooral de zaterdagaffiche oogde sterk met Maccabbes, Lou Doillon, Oxmo Puccino, Kaiser Chiefs en dEUS.

In 2015 moet het festival het Astridpark verlaten wegens de renovatie door de stad van de site. Alle opties voor 2015, de tiende verjaardag van het festival, liggen open. Uitwijken buiten Luik behoort tot de mogelijkheden. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content