Leonard Cohen brengt nieuwe plaat uit op 22 september

© DR

De Canadese troubadour Leonard Cohen viert zijn 80ste verjaardag met een nieuwe plaat. ‘Popular Problems’, de opvolger van ‘Old Ideas’, komt uit op 22 september.

Op 21 september wordt Leonard Cohen 80 jaar. Een dag later ligt zijn dertiende album ‘Popular Problems’ in de rekken. Dat heuglijke nieuws stond in de booklet van Jarkko Arjatsalo, naar aanleiding van het internationale Leonard Cohen Event dat in Dublin plaatsvond. Arjatsalo is de man achter de populaire fansite The Leonard Cohen Files. De info werd niet officieel bevestigd door de zanger, noch door zijn label, maar de man is formeel: ‘Leonard heeft me gevraagd jullie te vertellen dat ‘Popular Problems’ eind september verschijnt’, zei hij tijdens de fanhappening. Ook schrijfster Sylvie Simmons, die in 2012 de biografie schreef over de Godfather of Gloom, tweette dat het album zo goed als klaar is. Amazon.fr heeft de langspeler intussen al opgenomen in zijn aanbod. ‘Popular Problems’ zou enkel nieuwe nummers bevatten.

De laatste langspeler van de gracieuze zanger, ‘Old Ideas’, dateert van 2012. Dat waren tien parels van het allerhoogste karaat. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content