Leonard Cohen brengt eind november live-pakket uit

© gf

‘Live in Dublin’, de eerste HD-verfilming van een Leonard Cohen concert, zal vanaf 28 november te verkrijgen zijn. De DVD of Blu-ray komt in een pakket met drie live-cd’s.

Er is geen reden waarom een 80-jarige artiest het rustig aan zou moeten doen. Als de geest nog scherp is -zoals in het geval van Leonard Cohen- dan moet je die vooral zo houden. En dat doe je door te blijven schrijven en produceren, weet de Canadees. Het is namelijk zijn tweede release dit jaar. De dichter, singer-songwriter bracht vorige maand nog ‘Popular Problems’ uit en komt Op vrijdag 28 november met ‘Live in Dublin’ op de proppen.

Het gaat over een live-pakket dat bestaat uit drie live-cd’s en een high definition-verfilming van een concert in Dublin’s ’02 arena’. Vorig jaar – na de release van ‘Old Ideas’ – reisde Cohen de wereld rond, goed voor een volledig uitverkochte tournee. De setlist van de live-cd’s bestaat uit nummers van die langspeler en een aantal van Cohen’s grootste hits, zoals ‘Halleluja’, ‘So Long, Marianne’ en ‘Closing Time’.

Naast de verfilming van het optreden in Dublin, staat er ook nog extra live-materiaal van concerten op Canadese bodem op de dvd.

Bekijk hier een opname uit Dublin van Cohen’s versie van ‘Save The Last Dance for Me’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content