Lenny Kravitz is een halve eeuw oud

© Reuters

Are You Gonna Go My Way, Always On The Run, Let Love Rule, It Ain’t Over ‘Till It’s Over en I’ll Be Waiting bombardeerden Leonard Albert Kravitz, of Lenny Kravitz voor de buitenwereld, tot wereldbefaamde rockster. Alsof zijn muzikaal talent nog geen reden genoeg tot vieren is, wordt vandaag ook zijn 50-jarig bestaan gehuldigd.

Lenny Kravitz hoeft niet ver te zoeken naar redenen om zijn voorbije 50 lentes te eren. Hij werd geboren op 26 mei 1964 in Brooklyn, New York. Op 25-jarige leeftijd maakte hij met zijn eerste album Let Love Rule zijn intrede in de muziekwereld. Negen jaar later verovert hij zijn eerste Grammy Award met het album Five. Na het minder succesvolle album Lenny aan het begin van de eeuwwisseling, bevestigt hij in 2004 opnieuw zijn liefde voor muziek met het album Baptism. Na It is time for a love revolution in 2008, bracht hij in 2011 zijn voorlopig laatste album Black and white Revolution uit. Op 23 september 2014 verwelkomen we zijn nieuwe album Strut.

Daarnaast speelde hij in 2009 mee in de film Precious en in het eerste en tweede deel van de Hunger Games (2012, 2013). Hij bemachtigde tevens een rol in de film The Butler (2013). Lenny is eveneens trotse vader van actrice Zoë Kravitz, waarmee hij vandaag misschien wel een stuk taart zal eten om deze heuglijke dag te vieren. (AD)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content