Lena Dunham over videoclip Kanye West: ‘Een van de meest verontrustende ‘artistieke’ werkstukken uit recente geschiedenis’

© Reuters

De fameuze ‘naaktvideoclip’ van Kanye West bezigt de gemoederen in muziekland en daarbuiten. Ook ‘Girls’-actrice Lena Dunham is niet opgezet met de clip die haar ‘misselijk’ maakt.

In zijn nieuwste clip ‘Famous’ deelt provocateur Kanye West het bed met zijn echtgenote Kim Kardashian, maar ook met tien andere naakte sterren (in wax) waaronder Taylor Swift, Anna Wintour, Amber Rose, Donald Trump, Rihanna en Chris Brown. De video zou een knipoog zijn naar de tableau ‘Sleep’ van beeldend kunstenaar Vincent Desiderio, die West op ideeën bracht. Volgens de artiest is de video ‘een reactie op roem’.

Maar in de ogen van velen is het voornamelijk pure provocatie. Ook ‘Girls’-actrice Lena Dunham kan maar moeilijk de nieuwe artistieke uitspatting van de hiphopper verteren. In een Facebookpost vertelt ze waarom de video haar ‘verontrust’ en ‘misselijk maakt’.

‘Als het aanvoelt alsof het geïnspireerd is door de aspecten van onze cultuur die een vrouw zich onveilig laten voelen, kan ik er niet naar kijken. Ik wil er niet naar kijken.’

West zelf zal er niet van wakker liggen. Want hoe meer over hem wordt gepraat, hoe liever hij het heeft.

De clip is voorlopig enkel op Tidal te zien, maar ook via sociale media circuleert ‘Famous’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content