Legendarische Italiaanse muzikant en componist Ennio Morricone (91) overleden

Ennio Morricone (91) overleden © Dino

Italiaanse media melden maandag dat de Italiaanse muzikant en componist Ennio Morricone gestorven is. Hij werd 91.

De mastermind van heel wat spaghettiwesterns is overleden. De componist brak zijn dijbeen en belandde in het ziekenhuis.

Morricone componeerde meer dan 400 film- en televisiesoundtracks. Wereldwijd zijn meer dan 70 miljoen soundtracks, compilaties en singles van de man verkocht. Hij componeerde de muziek voor films zoals A Fistful of Dollars (1964), The Good, the Bad and the Ugly (1966 ), Once Upon a Time in the West (1968), Cinema Paradiso (1988), Ripley’s Game (2002) en The Hateful Eight (2015).

Hij wordt gezien als een van de invloedrijkste componisten van zijn generatie. Op zijn hoge leeftijd was hij de laatste jaren iets minder actief. Morricone won in zijn carrière tientallen prijzen: Grammy Awards, Golden Globes, Bafta’s en in 2007 kreeg hij een Academy Honorary Award. De componist werd zes keer genomineerd voor een Oscar en kon het beeldje in 2016 uiteindelijk mee naar huis nemen voor de muziek van Quentin Tarantino’s The Hateful Eight.

(Belga/LP)

360videohttps://i.ytimg.com/vi/i3Q8h-fDfEI/hqdefault.jpg459https://www.youtube.com/

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
3441.0YouTubeOnce Upon A Time In The West Theme (Ennio Morricone)JokerRecordings480https://www.youtube.com/user/JokerRecordings

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content