Leffingeleuren keert terug naar de roots met 12 nieuwe namen

Rock Werchter Dag 3 © Wouter Van Vaerenbergh

Leffingeleuren heeft zopas twaalf nieuwe namen aangekondigd, stuk voor stuk jong en opkomend talent. Het festival wil terugkeren naar de instelling uit haar beginjaren en zet bewust in op onbekende, maar beloftevolle acts.

De bekendste namen zijn Tout va bien (foto), die vorig weekend nog op Rock Werchter stond, en de Canadese groep Great Lake Swimmers, die in april van dit jaar in de Botanique speelde. De andere artiesten die hebben bevestigd zijn Terakaft, Kevin Morby; La Luz, Wand, Pauw, Menace Beach, Jack Savoretti, Admiral Fallow, Mocambo en The Shivas. Eerder had de organisatie al Girl Pool, Raketkanon, Dez Mona en Starflam aangekondigd.

Naast de muzikale line-up zet de organisatie sterk in op kunst in samenwerking met de driejaarlijkse tentoonstelling Beaufort. Ook straattheater en foodtrucks kijgen een plaats op het festival.

Leffingeleuren vindt plaats van 18 tot 20 september rond de kerk van het West-Vlaamse Leffinge. Een groot deel van het festival is gratis, enkel de indoorconcerten zijn betalend. Meer informatie op www.leffingeleurenfestival.be.

(JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content