‘Leegte van een verpletterende intensiteit’: zo klonk elektronicatrio Vaal op Theater Aan Zee

© GF
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Theater Aan Zee spot ook dit jaar weer jong muziektalent. Zoals Vaal, een West-Vlaams elektronicatrio dat goed naar cold wave en ambient heeft geluisterd. Zo klonken zij in het Fort Napoleon in Oostende.

Onder de noemer Jong Muziek geeft muziekclub De Zwerver andermaal vrij podium aan opkomend muzikaal talent op Theater Aan Zee. Zaterdag mocht elektronicatrio Vaal het Fort Napoleon in Oostende onveilig maken met hun grimmige soundscapes die recht uit de eighties zijn geplukt en een voorliefde voor cold wave, ambient, krautrock en postpunk verraden.

De band bestaat uit Timo Bonneure (synths), Arjen Verswijvelt (zang) en Jelle Wulleman (gitaar, saxofoon), drie in Gent gevestigde West-Vlamingen die debuteerden met de fraaie single Knopen en dit voorjaar een plek op de affiche van The Sound of the Belgian Underground in de AB versierden.

‘Leegte van een verpletterende intensiteit’, noemen ze hun sound zelf. Wat u zich daarbij moet voorstellen, hoort u hieronder. Wilt u méér, dan kunt u ook op zondag 29/7 nog op Theater Aan Zee terecht, waar ze om 22u30 in Café Crayon aantreden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content