Led Zeppelin met ‘Stairway to Heaven’ opnieuw op 1 in Classics 100

‘Stairway to Heaven’ van Led Zeppelin staat ook dit jaar op 1 in de Classics 100-lijst met beste muziekklassiekers ooit. John Lennon, met ‘Imagine’, en Bruce Springsteen, met ‘Born to Run’, vervolledigen het podium.

Led Zeppelin is met ‘Stairway to Heaven’ op Pinkstermaandag opnieuw helemaal bovenaan de Classic 100, de lijst met de beste pop- en rockklassiekers uit de muziekgeschiedenis, geëindigd. John Lennon, met ‘Imagine’, en Bruce Springsteen, met ‘Born to Run’, staan respectievelijke tweede en derde.

Daarmee is de top 3 in vergelijking met vorig jaar gewijzigd. Toen haalde ‘Stairway to Heaven’ van Led Zeppelin het van ‘Like a Rolling Stone’ van Bob Dylan, en ‘Child in Time’ van Deep Purple.

John Lennon maakte de grootste sprong, van plaats 13 naar 2. Jacques Brel is nog altijd de populairste Belg. Zijn nummer ‘Ne me quitte pas’ staat geparkeerd op de 34ste plek. De andere Belgen in de top 100 zijn Raymond van het Groenewoud (Twee meisjes), dEUS (Instant Street) en Twee Belgen (Lena). (DB)

De volledige top 10:
1. Led Zeppelin – Stairway to Heaven
2. John Lennon – Imagine
2. Bruce Springsteen – Born to Run
4. Deep Purple – Child in Time
5. Bob Dylan – Like a Rolling Stone
6. Tom Waits – Martha
7. The Beatles – A Day In the Life
8. Queen – Bohemian Rhapsody
9. The Beach Boys – God Only Knows
10. Pink Floyd – Wish You Were Here

Classics 100 is een initiatief van Radio 1 in samenwerking met Knack Focus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content