Led Zeppelin met ‘Stairway to Heaven’ opnieuw op 1 in Classics 100

‘Stairway to Heaven’ van Led Zeppelin staat ook dit jaar op 1 in de Classics 100-lijst met beste muziekklassiekers ooit. Bruce Springsteen, met ‘Born to Run’, en Neil Young, met ‘Like a Hurricane’ vervolledigen het podium.

Led Zeppelin is niet van de troon te stoten. ‘Stairway to Heaven’ staat ook dit jaar op het hoogste schavot van de Classics 100, de lijst met de beste pop- en rockklassiekers uit de muziekgeschiedenis volgens de Radio1-luisteraars. Bruce Springsteen klimt met ‘Born to Run’ van 3 naar 2. Neil Young vervolledigt het podium met ‘Like a Hurricane’.

In vergelijking met vorig jaar is de top drie gewijzigd. Toen stond The Boss op de derde plek geparkeerd, na ‘Imagine’ van John Lennon. Maar de Beatle is nu nergens te bespeuren in de top 10.

In totaal telt de lijst anno 2013 27 nieuwe namen. Hoogste nieuwkomer was Pink Floyd met het nummer ‘Shine On Your Crazy Diamond’, dat vanuit het niets op de 16e plek belandt. Sterkste stijger was The Doors met ‘Riders on the storm’. De klassieker klimt van 94 naar 41.

Jacques Brel is nog altijd de populairste Belg. ‘Ne me quitte pas’ staat op 21. De lijst telt acht Belgische nummers waarvan twee Nederlandstalig: ‘Mia’ (op 95) en ‘Twee Meisjes’ (op 78).

De radiomarathon werd van 9 tot 19 uur doorlopend gepresenteerd door Evert Venema en Lieve De Maeyer. (DB)

Volledige top 10
1. Led Zeppelin – Stairway to Heaven
2. Bruce Springsteen – Born To Run
3. Neil Young – Like A Hurricane
4. The Beatles – A Day In The Life
5. Pink Floyd – Wish You Were Here
6. Bob Dylan – Like A Rolling Stone
7. Deep Purple – Child In Time
8. Queen – Bohemian Rhapsody
9. Nirvana – Smells Like Teen Spirit
10. Jimi Hendrix – All Along The Watchtower

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content