LCD Soundsystem overweegt reünie

Een jaar nadat James Murphy en zijn kompanen hun samenwerking beëindigden, overweegt LCD Soundsystem opnieuw een reünie.

In een interview met The New York Times heeft voormalig frontman James Murphy onthuld dat de band mogelijk een nieuw nummer zal uitbrengen. Aanleiding voor de reünie is de uitnodiging van een niet nader genoemde regisseur om een soundtrack voor diens film te maken.

Murphy benadrukt dat het om een eenmalig project zal gaan, waarbij de band een coverversie van een bestaand nummer zal opnemen. ‘Iedereen lijkt er wel zin in te hebben’, verklaart de Amerikaanse muzikant.

LCD Soundsystem brak in 2002 door met het nummer ‘Losing My Edge’. De groep bracht een eclectische mix van alternatieve dance en post-punk, aangevuld met elementen uit allerlei andere muziekstijlen. In 2010 verscheen het derde en laatste album ‘This is Happening’. Even later kondigden de bandleden aan dat ze ermee ophielden. Op 2 april 2011 speelde LCD Soundsystem een laatste optreden in Madison Square Garden in New York City.

Murphy’s solocarrière

Murphy heeft het ook over een soloalbum. Daarnaast zou hij zijn muzikale medewerking verlenen aan de verfilming van Jonathan Franzens bestseller ‘De Correcties’. Het drama zou geregisseerd worden door Noah Baumbach, met wie Murphy in 2010 reeds samenwerkte voor het komisch drama ‘Greenberg’. De verfilming is echter uitgesteld.

Over LCD Soundsystem zegt Murphy nog: ‘ik heb niet het gevoel dat LCD Soundsystem in het verleden ligt. Ik zou erg gelukkig zijn als ik nog heel wat platen kan opnemen, maar als mensen me nog steeds aanspreken over LCD Soundsystem omdat ze dat project het belangrijkst vinden. Ik heb te veel artiesten zien vergeten hoe goed de dingen waren die ze vroeger maakten.’ (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content