LCD Soundsystem documenteert afscheidsconcert

De band rond frontman James Murphy speelde in april een concert in het New Yorkse Madison Square Garden. De documentaire SHUT UP AND PLAY THE HITS over hun laatste show verschijnt volgend jaar op het bekende Sundance Filmfestival.

3 albums en enkele wereldtournees: meer had LCD Soundsystem niet nodig om te worden uitgeroepen tot één van de beste livebands ter wereld. Met hun mix van rock, electronica en discofunk verzamelde de band van de charismatische zanger James Murphy en ex-Soulwax liefje Nancy Whang op enkele jaren tijd miljoenen fans wereldwijd. Hun titelloze debuut op het zelf opgerichte DFA label zette de toon en opvolger Sound Of Silver werd eveneens een verkoopsucces.

Na hun laatste album This Is Happening besliste Murphy om er definitief de stekker uit te trekken. Hij was het touren beu en wilde zich terug rustig aan andere projecten kunnen wijden. LCD Soundsystem plande nog een laatste afscheidsconcert in de New Yorkse basketbaltempel Madison Square Garden en zorgde op die manier voor een stormloop bij de ticketverkoop.

Uiteindelijk duurde het concert meer dan drie uur en speelde de band al hun bekende hits. Frontman Win Butler van Arcade Fire bezorgde de band met zijn quote Shut Up and Play the Hits de titel voor de documentaire die de 48 uur voor en na hun afscheidsconcert in beeld brengt.

Regisseurs Dylan Southern en Will Lovelace plannen de montage af te hebben tegen januari 2012 zodat de film in première kan gaan tijdens het Sundance Festival in Utah. Frontman James Murphy zou trouwens op hetzelfde festival ook nog met verschijnen in de nieuwe film van Rick Albertson, The Comedy. Voorlopig zullen we het nog even moeten doen met de mooie YouTube-beelden van afscheidssong New York I Love You But You’re Bringing Me Down. (TG)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content