‘Lazaretto’: Jack White tovert wit konijn uit hoed

© Reuters

Na zijn recordbrekende acties als ‘ambassadeur’ van Record Store Day, heeft de Amerikaanse rocker Jack White opnieuw iets speciaal in petto. Zijn nieuw album ‘Lazaretto’ wordt een een ‘Ultra LP’. Een primeur.

Ongezien, ongehoord, Jack White weet opnieuw de wereld te verbazen. Zijn nieuwe plaat ‘Lazaretto’ verschijnt op tien juni en moet een ‘Ultra LP’ worden. De LP zal niet alleen in een zo goed als nooit gebruikt formaat geperst worden – zonder enige vorm van compressie nota bene – en een andere nummervolgorde dan die op de cd hanteren, maar zal ook andere mixen dan die op de cd-versie bevatten.

Daarnaast zijn er twee verborgen nummers op de plaat te vinden. En dat is nog niet alles: de nummers zijn immers respectievelijk op 78 en 45 toeren per minuut af te spelen. Dat maakt dat de plaat op drie snelheden afspeelbaar zal zijn.

Bovendien hanteert de plaat een ‘Dual Groove Technology’: plaats je de platenspelernaald in de ene groef, dan krijg je een elektronische versie van de intro van het nummer ‘Just One Drink’ te horen. Plaats je hem echter in een andere groef, krijg je een akoestische gitaar te horen. De twee groeven komen weer samen in het midden van het nummer.

Wat nog verbazingwekkender is, is het feit dat de A-kant niet van buiten naar binnen zal spelen, maar van binnen naar buiten. Op die A-kant zal er zelfs een hologram te vinden zijn tussen het laatste nummer en het label in het midden. Opnieuw een primeur in de muziekwereld. Dat wordt smullen voor de vinylfreak. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content