Laundry Day legt dit jaar focus op kunst en mode

© gf

Anders dan de vorige edities geeft Laundry Day, het Antwerpse dancefestival dat zal plaatsvinden op 3 september, dit jaar extra aandacht aan kunst en mode. Maar geen nood voor diehard dance-fans: zoals steeds pakt het festival uit met een gevarieerde en boeiende line-up van artiesten.

‘Combinatie van cult met kitch, waarvan Shazam soms de klanken niet herkent’

Ze noemen zichzelf ‘Hotmakers since 1998′, het festival dat er trots op is zijn bezoekers jaarlijks mee te nemen naar onbekend muzikaal terrein. Hun podia zijn naast de stages voor gevestigde sterren namelijk ook lanceerplatformen voor nieuw dj-talent. Een ‘combinatie van cult met kitch, waarvan Shazam soms de klanken niet herkent’, is hoe ze hun festival graag samenvatten.Maar anders dan de vorige zeventien edities betrekt Laundry Day dit jaar meer kunst en opkomende Antwerpse mode-initiatieven. Zo maken computergraphics plaats voor de verfborstel en spuitbus waarmee creatievelingen zich kunnen uitleven op de witte banners van het festivalterrein. Oscar van den Boogaard, die al curator werd aangesteld, zal bezoek krijgen van onder andere artistieke duizendpoot Charlotte De Cock en graffiti-vernieuwer Steve Locatelli.

Ook jonge ontwerpers komen aan bod. Die extra aandacht voor kunst en mode is trouwens helemaal niet zo ver gezocht. De roots van het festival liggen namelijk in de Kammenstraat van Antwerpen, al jaren het walhalla van de mode. Achttien jaar geleden gaf oprichter en dj Luc Carpentier, toen net meerderjarig, daar voor het eerst een feestje. Een feestje dat elk jaar groeide en zich meermaals verplaatste: over het Eilandje en Nieuws-Zuid naar Linkeroever.

Hoewel de absolute headliner nog moet aangekondigd worden, zijn de eerste namen al bekend: Bringhim (live), Camelphat, Claptone, Digital Punk, Dimaro, Dimension, Discobaar A Moeder, Double Pleasure, Eptic, Fox Stevenson, Klingande (live), Lex Luger, Maduk, Marco Bailey, NoMoBS, Smos & Baby B, Sven Van Hees, Wild Motherfuckers, Yung Internet (live).

Tickets zijn te verkrijgen vanaf 30 april op www.laundryday.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content