‘Langste concert ooit’ in Leeuwarden

Na meer dan 15 dagen non-stop optreden hebben bands in Leeuwarden in Nederland een nieuw wereldrecord gevestigd. Ze gaven onder de naam Serious Record het langste concert ooit.

Na meer dan 15 dagen non-stop optreden hebben bands in Leeuwarden in Nederland een nieuw wereldrecord gevestigd. Ze gaven onder de naam Serious Record het langste concert ooit, meldde de organisatie zaterdagnacht.

Het record stond tot dusver op naam van een Amerikaanse bar, waar 360 uur lang artiesten op de planken stonden. Serious Record brak dat record zaterdagavond, maar speelde vervolgens nog eens 3 uur door. Het record moet nog wel worden goedgekeurd.

“We hebben alles bij moeten houden. Dat was een hele administratie”, vertelde een woordvoerder van de organisatie. Het doel van de actie was geld ophalen voor benefietactie Serious Request, maar pas zondag wordt duidelijk wat voor bedrag op de cheque staat.

De recordpoging moest voldoen aan strenge regels. Volgens het Guiness book of records mag er tussen de acts niet meer van 5 minuten pauze zitten en tussen de nummers maximaal 30 seconden. Bovendien moesten er steeds minimaal 10 mensen in de zaal zijn. Vooral die laatste eis zorgde volgens de organisatie voor problemen.

“Het was in het begin heel lastig tussen 05.00 uur en 08.00 uur ’s ochtends, dan moesten we soms echt mensen van straat plukken”, vertelde de woordvoerder. “Ook hebben we mensen soms gevraagd iets langer binnen te blijven.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content