Lange Jojo uitgeroepen tot ere-Marollien

Lange JoJo © Belga

Volkszanger Jules Jean Vanobbergen, beter bekend als Lange Jojo, is zaterdag tot ere-Marollien uitgeroepen.

Op 30 oktober werd de volkszanger al ereburger van de stad Brussel bij het uitkomen van zijn nieuwe album en een nieuwe biografie.

De ceremonie werd bijgewoond door een honderdtal personen in zaal Marollia, in het hartje van de volksbuurt van de Marollen. De grootouders van Lange Jojo kwamen er wonen. De zanger haalde enkele anekdotes boven uit zijn jeugd in de Marollen.

“Eerst benoemd worden tot ereburger van de stad Brussel en dan tot ere-Marollien: dit is de kers op de taart en ik voel mij zeer vereerd. Ik heb mijn hart verloren aan deze wijk en mijn roots liggen hier. De Marollen zijn deel van onze heerlijke Brusselse folklore die we moeten behouden”, zei de zanger. Burgemeester van Brussel Yvan Mayeur was ook aanwezig tijdens de ceremonie.

Voor hem belichaamt Lange Jojo de “zwans” (de typische spottende Brusselse humor, nvdr). “Deze man heeft Brussel overal ter wereld uitgedragen. Het is formidabel dat de Brusselse folklore de hele wereld heeft kunnen veroveren.” Aan het einde van de ceremonie klonken enkele hits van Lange Jojo: “On a soif”, “Jules César”, “Victor le footbaliste” en “E viva Mexico”.

Lange Jojo (archieffoto)
Lange Jojo (archieffoto)© Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content