Lady Gaga’s sociaalnetwerksite ‘Little Monsters’ online

Fervent twitteraar Lady Gaga maakte onlangs bekend een eigen sociaalnetwerksite te lanceren. De website littlemonsters.com, een verwijzing naar Gaga’s favoriete troetelnaam voor haar fans, is toegankelijk voor het publiek.

‘Welkom thuis, kleine monsters!’ staat op de welkomstpagina van de virtuele Gaga-wereld. Het elektronisch platform wordt omschreven als een plaats waar ‘passie en creativiteit gedeeld kunnen worden in een gemeenschap vol kunst, aanvaarding, monsters en Gaga’. Via Facebook, Twitter of hun e-mailaccount krijgen gebruikers toegang tot Gaga’s virtuele wereld, waar ze nieuws en foto’s kunnen delen, kunnen chatten met andere fans en de mogelijkheid hebben tickets te verkrijgen voor optredens van de zangeres. De bezoekers kunnen andere ‘kleine monsters’ volgen en elkaar privéberichten sturen.


Queen of Social Media


Lady Gaga is de ‘Queen of Social Media’. Op Twitter heeft de zangeres bijna 27 miljoen volgers. Op Google+ zijn dat er meer dan 330 000. Haar fanpagina op Facebook telt meer dan 52 miljoen leden en ook op YouTube is ‘Mother Monster’ enorm populair. Het was dus enkel een kwestie van tijd voor de zangeres zich ook een eigen sociaalnetwerksite zou toe-eigenen.


De website, een mengeling tussen Facebook en Pinterest, hanteert een zogenoemde ‘Monster Code’ die ervoor moet zorgen dat het forum een veilige thuishaven blijft voor alle Gaga-fans. De richtlijnen zijn geïnspireerd door het motto van de sociaal geëngageerde zangeres. ‘Wees tolerant’ en ‘wees jezelf’ kunnen we tussen een hele rist voorschriften lezen.


Littlemonsters.com wordt gesteund door Backplane, een nieuw initiatief dat alle sociale media van artiesten meent te verzamelen in één enkele applicatie. In een interview met het Amerikaanse magazine Wired beweerde Troy Carter, de manager van Lady Gaga, dat Backplane de manier waarop artiesten communiceren met hun fans grondig zal herzien.


Lady Gaga is niet de eerste popzangeres die een eigen sociaalnetwerksite lanceert. In 2007 deed Kylie Minogue het haar al voor. Het project liep echter op een sisser af. ‘Kylie Konnect’ telt vandaag niet meer dan 5088 leden. (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content