Lady Gaga plant megalomane tour

Lady Gaga is weer klaar om haar ‘little monsters’ met verstomming te slaan. Met een podium opgezet als een kasteel ziet Gaga het vervolg van haar ‘Monster Ball’-tour erg groots.

Mevrouw Gaga tweette de eerste plannen voor haar volgende tour. Een schets van een podium omgebouwd tot een soort burcht, moet haar fans een idee geven waaraan ze zich kunnen verwachten. Eind 2011 pakte Lady Gaga al uit met haar aankomende tournee, die misschien wel de grootste ooit wordt en recordhouder U2 van de troon kan stoten.

Bij het ontwerp van het podium, gedoopt ‘Born This Way Ball’, gaf Gaga tekst en uitleg: “Het centrale deel voor het podium is The Monster Pit. Alleen fans die een hele nacht gewacht hebben mogen het gedeelte betreden. Zij moeten ook de dresscode ‘Ball’ (‘Born This Way’ wil zeggen dat alles mag) respecteren.” De ‘Pokerface’-zangeres voegde nog toe dat Haus of Gaga elke avond fans kiest die een backstagepasje krijgen en de Queen of Pop van de twintigste eeuw mogen ontmoeten.

Lady Gaga brak in 2008 door met de single ‘Poker Face’ die in twintig landen lange tijd op nummer een stond. Met nummers als ‘LoveGame’, ‘Paparazzi’, ‘Bad Romance’ en ‘Telephone’ verwierf ze wereldfaam en ontwikkelde zich een almaar grotere fanbase. De Amerikaanse zangeres, die graag choqueert, verblufte iedereen al met haar wereldtournee ‘Monster Ball’ en deinst niet terug voor controversie. Lady Gaga sleepte dertien nominaties voor de MTV Music Awards in de wacht en had als eerste levend persoon 10 miljoen fans op Facebook en 18 miljoen volgers op Twitter. Daarmee lijkt ze een patent op records breken te hebben. (LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content