‘Lady Gaga kopieert Heideroosjes’

Volgens de Nederlandse punkrockband Heideroosjes – kent u ze nog? – heeft Lady Gaga in haar nieuwe nummer ‘Electric Chapel’ de intro van ‘We All Share The Same Sun’ van de Nederlandse jongens schaamteloos overgenomen. Ontdek hier de treffende gelijkenissen.

Leentjebuur spelen lijkt wel erg hot in de muziekbusiness. Zo liet Chris Martin van Coldplay zich onlangs voor zijn nieuwe single ‘Every teardrop is a Waterfall’ onder meer inspireren door de zomerhit uit 1990 ‘Ritmo de la Noche’. Nu blijkt ook Lady Gaga het trucje allang te hebben ontdekt. Zij kopieerde een intro van het nummer ‘We All Share The Same Sun’ van het album SINema uit 2004 van de Nederlandse punkrockband Heideroosjes. Althans, dat beweren de Nederlanders op hun website.

‘Onlangs werden we meermalen gewezen op het feit dat popdiva Lady Gaga een song van ons gekopieerd zou hebben. We dachten dat het wel mee zou vallen maar niks is minder waar. Niet alleen de gitaarriff en het geluidseffect erop, ook de toegevoegde strijkers en Oosterse sound klinken als een exacte kopie van ons nummer’, aldus de band. ‘Wij snappen dat Lady Gaga haar inspiratie ook érgens vandaan moet halen. Maar ze had dat wel eerst netjes mogen vragen! We denken erover om haar uit te nodigen als special guest voor onze komende tournee. Ze vindt onze muziek immers tof, dat blijkt’, voegden de jongens er nog aan toe.

Ontdek hieronder de gelijkenissen tussen beide nummers.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content