Lady Gaga beschuldigd van oplichting

Lady Gaga wordt beschuldigd van oplichting bij de verkoop van armbandjes ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan. Ze zou een deel van de opbrengsten voor zich hebben gehouden.

De Amerikaanse popster Lady Gaga wordt door een advocatenkantoor in Michigan vervolgd. Het kantoor beschuldigt de ster ervan een deel van de opbrengsten uit de verkoop van een armbandje voor zich te hebben gehouden, terwijl die integraal hadden moeten gaan naar de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan. De klacht werd vrijdag ingediend tegen de ster, haar productiehuis Universal en het bedrijf van afgeleide en promo-producten Bravado.


Na de aardbeving en tsunami in maart 2011 in Japan, kwam Lady Gaga met een armbandje, waarvan de opbrengst integraal naar de slachtoffers zou gaan. De armband werd verkocht voor 5 dollar en had het opschrift “Wij bidden voor Japan” in het Engels en Japans. Volgens het advocatenkantoor hebben de ster en haar partners echter te veel verzendingskosten gerekend en een deel van de opbrengst voor zich gehouden.


Een woordvoerster van Lady Gaga liet al weten dat de opbrengsten wel integraal naar de slachtoffers van de ramp gingen en er geen winst gemaakt werd op de verzendingskosten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content