Laatste Music for Life bestrijdt diarree‎

Music for Life, de grote solidariteitsactie van Studio Brussel, staat dit jaar in het teken van diarree, samen met longontstekingen wereldwijd de grootste doodsoorzaak bij kinderen jonger dan vijf jaar. Het Glazen Huis zal toeren langs Leuven, Gent en Antwerpen. Het wordt de laatste editie van Music for Life.

Music for Life, de grote solidariteitsactie van Studio Brussel, staat dit jaar in het teken van diarree, samen met longontstekingen wereldwijd de grootste doodsoorzaak bij kinderen jonger
dan vijf jaar. De actie vindt plaats van 17 tot en met 23 december en het Glazen Huis staat telkens drie dagen in Leuven, Gent en Antwerpen. Het wordt de laatste editie van Music for Life.

Traditioneel staat de solidariteitsactie van StuBru in het teken van een stille ramp. Dit jaar wordt diarree het thema van de eindejaarsactie. Diarree is een wereldwijd probleem en doodt jaarlijks 1,5 miljoen kinderen. Hoewel het eenvoudig te voorkomen en te genezen is, wordt volgens cijfers van UNICEF amper 39 procent van de kinderen met diarree in ontwikkelingslanden daarvoor effectief behandeld. Dat is vaak het gevolg van onwetendheid over de juiste behandeling.

Concreet werkt Music for life rond de situatie in Nepal. Rode Kruis-Vlaanderen, traditioneel de vaste partner van Music for Life, zal het ingezamelde geld vanMusic for life 2011 gebruiken voor de preventie en genezing van diarree in het Aziatische land.

Music for life 2011 gaat langs de drie locaties waar het Glazen Huis al gestaan heeft: Leuven, Gent en Antwerpen. Op 17, 18 en 19 december op het Martelarenplein in Leuven; op 19, 20 en 21 december op het Woodrow Wilsonplein in Gent en op 21, 22 en 23 december op de Groenplaats in Antwerpen.

Music for Life 2011 wordt de laatste editie. De solidariteitsactie begon in 2006 als een geëngageerd avontuur van Studio Brussel en groeide uit tot een vaste waarde en een ongezien solidariteitsfeest in heel Vlaanderen. De editie van dit jaar moet het hoogtepunt zijn van de reeks.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content