Kurt Cobain-musical op komst

Kurt Cobain zal op 5 april 20 jaar dood zijn. Zijn weduwe Courtney Love wil dat de wereld hem niet vergeet en ziet daarom wel iets in een Broadwayshow rond haar gestorven man.

Als het aan Courtney Love ligt, zal er binnenkort een musical op Broadway spelen over haar man. Dit vertelde ze aan het Britse muziekweekblad NME, waarin de dood van Kurt Cobain herdacht wordt. Ze wil wel eerst de ‘juiste’ mensen vinden om mee samen te werken.

In 2012 was Love nog resoluut tegen een musical over Cobain. “Soms kan je de dingen beter met rust laten”, zei ze toen nog in een interview. Maar nu lijkt het opeens zo goed als zeker dat de nummers van Nirvana op Broadway zullen weerklinken.

Gerespecteerd team

“Er moet wel een heel goed verhaal zijn, een dat nog nooit is verteld”, zegt Love. “Cobains muziek moet herleven op het podium, zodat de hele wereld én onze dochter zijn nalatenschap kan zien.” Volgens de weduwe zouden fans al meermaals gevraagd hebben om een musical te maken rond het leven van Cobain.

“Frances (Bean Cobain, de dochter van Cobain en Love) en ik hebben er lang over nagedacht”, zegt Love. “We zijn tot het besluit gekomen dat, als we het hoogste niveau kunnen bereiken en een team kunnen selecteren van gerespecteerde schrijvers, producers en regisseurs, de musical er heel waarschijnlijk zal komen.” (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content