Kraftwerk speelt 8 unieke avonden in Paradiso

© gf

Het Amsterdamse Paradiso start het nieuwe jaar met een markante concertreeks van Kraftwerk. De invloedrijke Duitse krautrockers staan er acht avonden op rij waarop ze telkens een groot album uit hun oeuvre integraal zullen spelen.

‘Kraftwerk – The Catalogue 1 2 3 4 5 6 7 8’, de imposante concertreeks waarmee de vier electronische pioneers de wereld rondreizen, is een chronologische verkenning van acht klassiekers uit het repertoire van de invloedrijke Duitse band. De concerten werden telkens gelardeerd met spectaculaire 3D-beelden, een totaalervaring dus.

De combinatie van beeld en geluid laat de ontwikkeling van 40 jaar muzikale en technische innovatie zien, waaronder nieuwe mixen en improvisaties, 3D-projecties en computeranimaties. Net als in Los Angeles en Wenen eerder dit jaar zal ook elke avond in Paradiso één van Kraftwerk’s baanbrekende studioalbums centraal staan. Dat betekent gebrild genieten van achtereenvolgens Autobahn (1974), Radio-Activity (1975), Trans Europe Express (1977), The Man-Machine (1978), Computer World (1981), Techno Pop (1986), The Mix (1991), Tour De France (2003).

Kraftwerk – internationaal geroemd vanwege hun revolutionaire soundscapes en muzikale experimenten – stond twee jaar geleden voor de eerste keer met hun unieke meerdaagse evenement in het Museum of Modern Art in New York. Vorig jaar palmden ze onder meer het Londense Tate Modern en het Opera House in Sydney in.

Voor de Amsterdamse concertzaal is het de eerste keer dat er een band acht dagen na elkaar op het podium staat. Te noteren: eerste avond op 16 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content