Komt er een reünie van The Kinks?

© Reuters

Zowat vijftig jaar na hun oprichting is een reünie van de overblijvende leden van The Kinks “meer dichtbij” dan ooit, zo heeft frontman Ray Davies volgens het ITV News en het blad New Musical Express gezegd.

Met als stuwende kracht de broers Ray en Dave Davies ontstonden de Kinks in 1963. De Britse band scoorde talrijke hits, bijvoorbeeld “You Really Got Me”, “All Day And All Of The Night”, “Till The End Of The Day”, “Dedicated Follower Of Fashion”, “Dandy”, “Dead End Street”, “Waterloo Sunset”, “Sunny Afternoon” en “Lola”.

Broedertwist

De relatie tussen beide broers was stormachtig, zodanig dat zij sinds 1996 niet meer samenspeelden. Het laatste Kinks-album (met nieuw materiaal) dateerde al van drie jaar daarvoor. In augustus vorig jaar trof Dave (66) zijn broer Ray in een pub in een Londen, om over een hereniging – samen met de originele drummer

Mick Avory (69) – te praten. Na enkele pinten dachten de broertjes dat een “grote schande zou zijn” indien ze omwille van de vijftigste verjaardag van de groep “niets zouden proberen en niets zouden doen”, zo citeerde de commerciële televisiezender ITV uitlatingen van Dave Davies tegenover het magazine Uncut.

Waardige reünie

Meer nog, volgens Ray Davies is een reünie “waarschijnlijker” dan ooit. “Ik wil dat er iets goeds uit komt, niet iets slechts”, haalde de NME de frontman en belangrijkste liedjesschrijver aan. “Ik wil iets tastbaars, artistiek en waardig doen. Alles is mogelijk dat het gebeurt, als de mensen zich gedragen. Of misdragen op het gepaste

moment”. (Belga/LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content