Kobe Ilsen volgt Carl Huybrechts op als presentator van Night of the Proms

© VRT

De Night of the Proms heeft een nieuwe presentator. Na dertig edities en meer dan zeshonderd shows op de teller geeft Carl Huybrechts de fakkel door aan Kobe Ilsen.

De voormalige Volt-presentator tussen 13 en 21 november de optredens aankondigen van Natalie Imbruglia, Joe Jackson, Scala, Basement Jaxx, Gavin DeGraw, John Miles en tenor Fernando Varela in het Antwerpse Sportpaleis. De 33-jarige Kobe Ilsen heeft er naar eigen zeggen “ongelooflijk veel zin” in om de concerten van Night of the Proms te presenteren.

Hij is echter niet het enige nieuwe gezicht van deze intussen al 31ste editie. Met de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche staat na 25 jaar vakmanschap van Robert Groslot voor het eerst een vrouw aan het hoofd van symfonisch orkest Il Novecento op Night of the Proms.

Nog meer nieuwigheden

Ook het showverloop zal enkele nieuwe elementen bevatten. “Na dertig fantastische edities achten we de tijd rijp voor een aantal inhoudelijke veranderingen en om een aantal nieuwe elementen in de show te introduceren”, aldus Jan Vereecke, producent van Night of the Proms.

“Hiervoor riepen we een heuse denktank in het leven waarin we hebben getracht om, vertrekkend van een blanco blad, nieuwe manieren te vinden om klassieke en moderne muziek met elkaar te verbinden. Op dit moment hebben we al een welomlijnd beeld van hoe de show ineen zal zitten, maar we blijven nog wel even verder sleutelen.” (BELGA)

Night of the Proms vindt plaats op 13, 14, 20 en 21 november om 20.30 uur in het Antwerpse Sportpaleis. Kaarten kosten 26 tot 49,50 euro. Meer info op www.notp.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content