Knalfeest sluit topeditie van Pukkelpop af

© Koen Keppens

De ideale weersomstandigheden en de keuze voor meer dans- en beatmuziek hebben voor ongekende hoogtepunten gezorgd op het jaarlijkse muziekspektakel Pukkelpop in Kiewit. Naar schatting 20.000 late festivalgangers bouwden nog tot 4 uur zondagochtend een afsluitend feestje in de Boiler Room.

De ideale weersomstandigheden en de keuze voor meer dans- en beatmuziek hebben voor ongekende hoogtepunten gezorgd op het jaarlijkse muziekspektakel Pukkelpop in Kiewit. Bovendien bleven incidenten uit, waardoor ook de organisatie van een topjaar mag spreken. Naar schatting 20.000 late festivalgangers bouwden nog tot 4 uur zondagochtend een afsluitend feestje in de Boiler Room.

Met een programmatie die meer dan vroeger naar dance, beats en hip hop was gericht, wou organisator Chokri Mahassine een nichepubliek aanspreken dat voorheen misschien onvoldoende aan zijn trekken kwam op Pukkelpop. Een schot in de roos, want vooral deze acts werden door de festivalgangers bijzonder gesmaakt. Ook op de laatste dag was er veel belangstelling voor bands als Knife Party, Mr. Oizo en afsluitend ook Michael Midnight. De afzeggingen die het oorspronkelijke programma in de war hadden gestuurd, waren snel vergeten.

Tot 4 uur in de ochtend bouwden naar schatting 20.000 overgebleven bezoekers een feestje in de Boiler Room, waar Pukkelpop 2013 woensdag was begonnen en nu dus ook ten einde kwam. Eerder op zaterdag hadden de Belgische bands Triggerfinger en Goose vanop het hoofdpodium de mensenzee perfect weten te bespelen. In ogenschouw genomen dat er nauwelijks incidenten te melden waren, mag deze editie van Pukkelpop zeker al één van de topjaren worden bestempeld. Het wordt nu alvast uitkijken naar 2014. (BELGA/AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content