Knack toert met foodtruck langs festivals: ‘Onze worsten en burgers zullen níét naar geperst karton smaken’

© Filip Naudts

Deze zomer toert Knack met een foodtruck langs de festivals. Kijk uit naar de Boze Burger (met Trumpsaus!), het Broodje MOAB (Moeder van Alle Bospaddenstoelen) of – waarom moeilijk doen als het ook simpel kan – de exquise Knack-worst.

Een muzikale braderie zonder worst of burger: niet in Belgenland. Vilvoordenaar Bart Mot belooft u op verschillende zomerfestivals vanuit zijn tot Knack-mobiel gepimpte foodtruck van pure vreugde sissende exemplaren te serveren. Zo zijn er wel meer boeren op de wei, denkt u. Denk dan even opnieuw, want de alliantie van Knack en worst is meer dan een – komt-ie – vleesgeworden vanzelfsprekendheid. Toch, Bart? ‘Inderdaad. We bieden bijvoorbeeld ook gazpacho aan. En speciaal voor Paradise City, zoals bekend een heel ecologisch festival, ontwikkelen we een vegetarische worst en burger die niét naar geperst karton smaken. We denken aan een broodje met een sappige, lekkere portobellochampignon: als je daarin bijt, ervaar je de smaak en de textuur van vlees. Maar het is wel de bedoeling dat we op andere festivals ook de vleesvarianten van onze worst en burger aanbieden.’

Uiteindelijk heb ik met Knack zin voor kwaliteit gemeen – leg ik het zo goed uit?

Mot betoont overigens geen groen engagement alleen maar omdat hij daar vriendelijk om wordt verzocht. ‘Mijn foodtruck is een caravan uit de jaren tachtig die ik opgekalefaterd heb met oude materialen die anders zouden zijn weggegooid. Ik gebruik ook led-lampen, en zorg ervoor dat het bord en andere afval recycleerbaar zijn.’

In nauwe samenspraak met de Wetstraat-watchers van Knack is zelfs aan de naamgeving van de heerlijkheden gedacht. ‘De gazpacho heet Eén Grote Soep. Het portobellobroodje wordt de MOAB. Het hamburgerbroodje met vlees – en Trumpsaus – is de Boze Burger. Allemaal met een politieke knipoog. Maar het voornaamste doel is natuurlijk dat het lekker en plezant is. Mensen moeten zich thuisvoelen aan onze truck, het moet daar léven. Uiteindelijk heb ik met Knack zin voor kwaliteit gemeen – leg ik het zo goed uit? (lacht) Alle gerechten zijn zelf en vers gemaakt, inclusief alle ingrediënten, zoals de mayonaise. Alleen de broodjes zijn niet van mijn hand – maar wel bio. Ik zal deze zomer letterlijk duizenden gepofte kerstomaatjes mogen maken. Maar ik kijk er uiteraard naar uit om veel volk te bedienen. Mensen mogen zich vooral niet laten afschrikken door dat mes, neen.

In ruil belooft Mot te weerstaan aan de verleiding van andere geneugten. ‘Ergens een groep gaan meepikken? Ik denk niet dat ik het mij zal kunnen veroorloven. Een kapitein blijft op zijn schip, hè.’

Alwéér goed uitgelegd, Bart.

KOM PROEVEN OP:

Paradise City (23-25/6), Gent Jazz (6-15/7), Theater aan Zee (1/8), Jazz Middelheim (3-6/8), Deep in the Woods (8-10/9).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content