Klassieke muzikanten van Munt, Bozar en NOB palmen Brussels centrum in

© Mikael Falke

De Munt, Bozar en het Nationaal Orkest van België palmen vandaag met United Music of Brussels, een muzikaal parcours, het centrum van de hoofdstad in. Het publiek kan op zestien verschillende plaatsen gratis genieten van een klassiek concert van enkele minuten.

Het startschot van de muzikale wandeling in het hartje van Brussel werd om 14 uur gegeven op het Brusselse Beursplein. Daar verzamelden meteen tientallen mensen rond de muzikanten om er te genieten van de klassieke muziek. Daarmee willen de drie cultuurorganisaties, via de universele taal van muziek, een positieve boodschap uitzenden. Bovendien is het voor de 132 deelnemende artiesten van het orkest van de Muntschouwburg en het Nationaal Orkest een manier om in contact te treden met het publiek, want in een concertzaal is die afstand groot.

De muziekliefhebbers kunnen zelf hun parcours uitstippelen en op enkele bijzondere locaties als het Zwembad van het Vossenplein, boekhandel Taschen, of café Het Goudblommeke in Papier, een concert bijwonen.

Op het programma staan onder meer klassieke strijkkwartetten of zang en piano, maar ook tango en Amerikaanse “feel good muziek”, met passages uit “West Side Story”. Om 17.30 uur wordt de muzikale wandeling afgesloten met een slotconcert van een half uur in de Sint-Gorikshallen.

Het is de eerste samenwerking tussen de Munt, Bozar en het NOB, waarmee ze ook een eerste stap in de richting van een synergie zetten. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content