KlaraFestival 2012 van start met sterke voorverkoopcijfers

Het KlaraFestival 2012 duikt het openingsweekend in met uitverkochte zalen. Voor het eerst kleurt Klara ook buiten de Brusselse stadsgrenzen met optredens in Antwerpen en Brugge.

Vrijdagavond opent de achtste editie van het KlaraFestival in het Brusselse PSK met het openingsconcert de “Mattheüspassie” met René Jacobs aan het hoofd van het dertigjarige barokorkest “Die Akademie für Alte Musik Berlin”, het “Rias Kammerchor” en een fikse solistencast. Voor dat concert zijn alle tickets al verkocht, net zoals voor de voorstelling “Lilith” op zaterdag in Spirito Martini, een Belgische première door sopraan Claron McFadden.

Ook de tickets voor andere concerten tijdens de cultuurveertiendaagse vliegen de deur uit. Zo is het slotconcert van de Frans-Mexicaanse stertenor Rolando Villazon op vrijdag 14 september ook bijna uitverkocht.

Het KlaraFestival doet dit jaar eveneens andere steden dan Brussel aan met Antwerpen en Brugge. Niet zonder succes, want ook daarvoor loopt de ticketverkoop als een trein.

Voor de integrale uitvoering van alle symfonieën van Franz Schubert, samengebracht in “The Schubert Trilogy”, in deSingel in Antwerpen en het Concertgebouw in Brugge zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar.

Wie geen kaarten heeft kunnen bemachtigen, kan het festival tot de slotdag op 14 september dagelijks beluisteren op Klara en Musiq’3. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content