King of soul Solomon Burke overleden

De Amerikaanse soulzanger Solomon Burke is zondagochtend op de Nederlandse luchthaven Schiphol overleden. Zijn laatste concert op Belgische bodem was afgelopen zomer in Dranouter. Terugblik.

De Amerikaanse soulzanger Solomon Burke is zondagochtend op de Nederlandse luchthaven Schiphol overleden. Burke, die in Nederland arriveerde uit Los Angeles om dinsdag in de Amsterdamse Paradiso een optreden te geven, werd 70 jaar oud. De doodsoorzaak wordt in de berichten nog niet vermeld.


Burke torste al jaren veel overtollig gewicht mee. Zijn obesitas noopte hem om zijn concerten al zittend te verzorgen. Net als bij de meeste soulzangers lagen ook Burke’s wortels bij de gospelmuziek. In de jaren zestig scoorde de man uit Pennsylvania enkele hits, waaronder het overbekende ‘Everybody needs somebody to love’, ‘Cry to me’ en ‘If you need me’. In zijn carrière trad Burke op met artiesten als Jerry Lee Lewis, Percy Sledge en Ben E. King.


Zijn laatste optreden op Belgische bodem was afgelopen zomer in Dranouter waar hij met Joss Stone het memorabelste concert van het festival afleverde. Herlees het verslag.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content