Kinderen van The Beach Boys starten muziekcarrière

Terwijl The Beach Boys met ‘That’s Why God Made the Radio’ hun muzikale reünie vieren, zet ook het nageslacht de band in de kijker. Met de tributeband California Saga, willen de ‘kinderen van’ op hun manier hulde brengen aan de legendarische groep.

‘Het nieuwe hoofdstuk in het verhaal van de Amerikaanse band’. Zo laat California Saga, de tributeband van het Beach Boys-nageslacht, zich omschrijven.

Volgens Adam Jardine, zoon van Beach Boy Al Jardine, is de groep meer dan een verzameling ‘kinderen van’. ‘We willen een ode brengen aan nummers waar we enorm veel van houden,’ luidt het.

Naast Adam en zijn broer Matt, maken ook Brian Wilsons dochters Carnie en Wendy, Micky Loves kinderen Ambha en Christian, en Carl en Dennis Wilsons zonen Justyn en Carl B. deel uit van de groep. Billy Hinsche, wiens zus getrouwd was met Carl, en Carnie’s echtgenoot Rob Bonfiglio zullen de band vervolledigen.

California Saga stond in juni voor het eerst op het podium als voorprogramma van een reünieconcert van The Beach Boys. De band concentreert zich vooral op minder bekende nummers zoals ‘I Can Hear Music’, ‘Darlin’ en ‘Anna Lee, The Healer’.

‘De muziek is zo mooi en de harmonieën zijn zo complex dat het heel wat moeite kost om de nummers goed te brengen’, beweert Carnie, dochter van Brian Wilson. Bovendien liggen de verwachtingen hoog omdat de bandleden zich als ’tweede generatie’ extra zullen moeten bewijzen.

Voorgangers

James McCartney, zoon van Beatle Paul McCartney, kan dat beamen. Hij kreeg eerder dit jaar nog heel wat kritiek over zich heen toen hij onthullingen deed over een mogelijke samenwerking met andere kinderen van The Beatles. Ringo Star verwierp het idee meteen door te zeggen dat zijn zonen nooit zouden deelnemen aan het project. (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content