Kersvers Oscarwinnaar Ennio Morricone geeft openluchtconcert in Gent op 25 juni

© Reuters

Na zijn recente passage in het Sportpaleis doet de internationaal gelauwerde Ennio Morricone op 25 juni een exclusief concert op het Sint-Pietersplein in Gent. De componist won zondag nog een Oscar voor zijn soundtrack van Quentin Tarantino’s The Hateful Eight.

Eerder deze maand bracht de befaamde filmcomponist Ennio Morricone een bezoek aan het Sportpaleis in Antwerpen, waarvoor hij lovende commentaar kreeg. Op 25 juni mogen we de 87-jarige maestro opnieuw welkom heten in ons land. Hij zal op die datum samen met een 200-koppig symfonisch orkest en een polyfonisch koor een exclusief Benelux-concert spelen op het Gentse Sint-Pietersplein. De show kadert in zijn huidige best of-tournee.

De Italiaanse componist maakte filmmuziek voor bekende westerns als The Good, the Bad and the Ugly, A Fistful of Dollars, en recent ook The Hateful Eight.

Eerste Oscar

Morricone werd al vereeuwigd in de Grammy Hall of Fame en de Hollywood Walk of Fame, en na vijf eerdere nominaties mocht hij zondag voor het eerst een Oscar in ontvangst nemen – de ere-Oscar uit 2007 buiten beschouwing gelaten. Hij kreeg de prijs voor beste originele muziek voor zijn soundtrack van The Hateful Eight. Voor diezelfde filmscore won hij eerder ook een Golden Globe.

Tickets voor zijn Gentse concert zijn vanaf vrijdag 4 maart verkrijgbaar via Fnac en via deze officiële website. Lees hier het recente Knack Focus-interview met Ennio Morricone, dat hij gaf naar aanleiding van zijn Hateful Eight-soundtrack.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content