Kerst-cd 2.0

Drie releases die u volgens ons tussen de kalkoen en de kerststronk door had moeten binnenhalen: de nieuwe, gratis te downloaden albums van Gorillaz, Klaxons en Yeasayer.

In de aanloop naar kerstmis kregen we al de ene kerstsingle na de andere voorgeschoteld. Ook op kerstdag zelf werden we met talrijke gratis te downloaden albums om de oren geslagen. De opmerkelijkste virtuele kerst-cd’s op een rijtje.

Gorillaz – ‘The Fall’

Het tweede Gorillaz-album in minder dan een jaar tijd. Damon Albarn schreef ‘The Fall’ op amper 32 dagen, tijdens de herfsttournee van Gorillaz in Amerika. Hij nam de plaat bovendien volledig op met behulp van zijn iPad.

‘Beats’ en ‘bleeps’ vormen de rode draad doorheen ‘The Fall’, een album waarop naar Gorillaz-normen beduidend minder gastmuzikanten meespelen. Zijn, net als op voorganger ‘Plastic Beach’, wél weer van de partij: Mick Jones en Paul Simonon (The Clash), en Bobby Womack (was al gastvocalist op single ‘Stylo’).

De leden van Gorillaz’ fanclub kunnen de plaat kosteloos binnenhalen. Wie zijn naam en e-mailadres op de website achterlaat mag hem gratis streamen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Klaxons – Landmarks of Lunacy EP

De Britse band Klaxons liet zich in 2007 voor het eerst opmerken met ‘Myths of the Near Future’, hun fel gehypete, door James Ford van Simian Mobile Disco geproducete debuut dat hen de prestigieuze Mercury Prize opleverde. Een jaar later doken band en producer opnieuw de studio in om een tweede album in te blikken, dat begin 2009 zou verschijnen. De release van ‘Surfing The Void’ werd echter verplaatst naar dit jaar, omdat platenfirma Polydor het gros van de nummers aanvankelijk ’te experimenteel’ vond.

Dat Klaxons zelf wél tevreden waren over die bewuste studiosessies uit 2008, blijkt uit hun met kerstmis verschenen EP ‘Landmarks of Lunacy’, waarop ze dat afgewezen materiaal gebundeld hebben.

Hieronder kan je het nummer ‘The Pale Blue Dot’ alvast beluisteren. Klik hier om het volledige album binnen te halen.

The Pale Blue Dot by klaxons

Yeasayer – Live at Ancienne Belgique

Vanaf kerstdag verdelen de Brooklynites van Yeasayer een in de AB opgenomen live-album via hun website. Dat doen ze op de Radiohead-manier: fans kunnen met andere woorden zelf bepalen of ze er al dan niet geld voor willen neertellen, en zo ja, hoeveel ze er dan voor over hebben.

Op Yeasayer.net kan je het album downloaden, en via ABtv kan je een half uur uit het AB-concert bekijken.

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content